maanantai 17. heinäkuuta 2017

Tuleeko sitten pitkä, kuuma kesä, jos kevät on pitkä ja kylmä?

Aika päivitellä taas kuulumisia! Kesälomaa nyt vietetty muutama viikko ja mukamas koko ajan niin kiire, että ei ehdi mitään tehdä. Todellisuutta on pitkään nukkuminen aamulla, kiireettömät aamukahvit, rauhalliset lenkkeilyt ja iltaisin usein treenailua. Pitkään nukkuminenhan tarkoittaa meillä noin klo: 7 tai viimeistään klo: 8 =D Neiti Kinda Kinnunen on kunnon Neiti Aika, joka kyllä herättää joka aamu pihalle. Onneksi kuitenkin aika on nyt edes jokseenkin kesämoodissa! Sitten tietysti viikonloput menneet paljolti reissatessa missä milloinkin. 

Jee, kevät =D

Ja samana päivänä noin tunnin kuluttua näin...

Treenikentälle tuli vartissa talvi, oi ihana toukokuu =)

Toukokuun lopulla tehtiin meidän ensimmäinen kesäreissu, kun käytiin Tokon SM-kisoissa. Tuuma pääsi tuolloin samalla ensimmäistä kertaa kotiutumisensa jälkeen hoitoon kasvattajalle. Olihan se outoa, kun ei riiviö ollutkaan yhtäkkiä mukana pyörimässä. Kisat meni meidän osalta loppupeleissä ihan jees. Oli montaakin ongelmaa, joista kaikista huolimatta Kinda vetäisi AVO2-tuloksen, olikohan se 250,5 p. Meidän koko joukkueella oli aika paljonkin epäonnea, mikä latisti myös omaa mielialaa. Varmaan suurin osa koirista oli ensinnäkin juoksussa tuolloin tai jännitti, alkaako juoksut ja meidän joukkueesta toinen AVO-koirakko aloitti juoksunsa ihan muutamaa päivää ennen kisoja. Lisäksi kaksi koirakkoa joutui jäämään saikulle. Toisen päälle oli käynyt lenkillä toinen koira ja toiselle tuli yhtäkkisesti selkäydininfarkti ja koira halvaantui =( Molemmat ovat onneksi tuosta toipuneet, toki tämä halvaantunut opettelee edelleen kävelemään ja nähtäväksi jää, kuinka hyvin kuntoutuu. Kindalla sen sijaan oli päällänsä valeraskaus, joka päättyi ehkä viikkoa ennen kisoja. Omaa mokaa oli se, että en vaan tajunnut, että se on valeraskaana ja ihmettelin vaan, kun treenit ei kulje sitten yhtään ja Kinda teki kaiken maailman kummallisuuksia ja näytti koko ajan lähinnä piestyltä =( Olisi ehdottomasti pitänyt pitää taukoa treenaamisesta, mutta tyhmä minä en heti tajunnut. Tämä yhdistelmä aiheutti sen, että kaksi päivää ennen kisoja Kinda kieltäytyi mm. noutamasta kapulaa. Kisasuoritukset Kinda suoritti kaikki liikkeet, paitsi tuon noudon. Liikkeet Kinda teki kuin hidastetussa filmissä, mutta teki kuitenkin. Ei ollut kuitenkaan yhtään oma iloinen itsensä. Luulen, että olisin jättänyt kisat jopa väliin, jos ei oltaisi oltu se joukkueen ainoa AVO-koirakko. Noh, sitä nyt on enää turha surkutella, tehty mikä tehty ja sinänsä täytyy Kindaa kehua, että se yritti, vaikka se ei siitä kovin mieluisaa selkeästi ollut. Nyt on sitten treenailtu vain sitä motivaatiota ja kisamaisuutta ja vihdoin alkaa näkyä edistymistäkin, jotta ehkä tämä tästä =)

Kisareissulla tavattiin ihana koirapoika Åke <3

Se on ohi nyt! 

Kisareissu oli itsessään aika hulvaton, sellainen jota voi taas muistella hymyssä suin! Meitä muutama meni Ojankoon jo perjantaina ja pystyteltiin teltat paikalle. Jo telttojen pystyttäminen oli sellainen operaatio, että vähän meinasi vatsalihaksiin sattua; jostain syystä telttojen kiinnitystappeja ja naruja puuttui ja teltoista meinasi tulla ihan vinoja muutenkin =D Kotimatkalla yksi kaveri soitti, missä ollaan, kun oli jäänyt autonsa kanssa motarin varteen. Sieltä me käytiin hänet noukkimassa ja soitettiin vielä perästä tulevat kaverit varmuuden vuoksi paikalle, kun ei tiedetty, miten saadaan kaikki mahtumaan mukaan. Saatiinhan me lopulta kaikki mukaan, vähän ahdasta oli, mutta kerrankos näin =D 


Ansan kanssa jouduin tokon osalta tehdä yhden ikävimmistä päätöksistä, eli Ansa lopetti tokonsa. Syynä se, että koko talvi ollaan sitä paikkista treenattu ja se on sujunut tosi hienosti. Ei tarvittu kuin yhdet epikset, joissa Ansa jäi tosi rauhallisesti paikoilleen, mutta oli sitten noussut yhtäkkiä ja meni viereisen koiran luo =( Kaikki treeni meni hukkaan silmän räpäyksessä =( Onneksi tilanteessa vältyttiin suuremmalta tappelulta, joka olisi ollut hyvinkin mahdollinen, koska tämä vieruskaveri ei oikein arvostanut Ansan lähestymisyrityksiä. Ansa toki ihan ystävällisesti meni luokse, mutta ärähtää kyllä heti takaisin, jos toinen ärähtää. Onneksi myöskään vieruskaverin paikkis ei tästä hajonnut! Ansa sai kuitenkin nyt luvan siirtyä rally-tokoiluun. Mielessä kyllä kävi, että jos kokeilisi kaikki yksilöliikkeet hioa mahdollisimman hyviksi ja menisi sitten kokeeseen ilman paikkista. Vielä ei ole ollut kuitenkaan motivaatiota, koska tämä lopetus-päätös oli jo itsessään niin kova. Sinänsä suuri harmitus, koska kaikki muut liikkeethän Ansa osaisi, no ei ehkä täydellisesti, mutta melkoisen hyvin kuitenkin, paitsi kaukot. Pitää nyt vielä katsoa, josko oma harmitus asian suhteen laantuisi ja pystyisin kokeilemaan vielä tokoa Ansan kanssa. 

Vähän jo harmaantunut Anselmi.

Kindan kanssa vähän niinkuin joudutaan osallistumaan myös rally-tokon PM-kisoihin heinäkuun lopulla. Yllättäen ylempien luokkien koirakoita ei kauheasti ole tarjolla, joten lupauduttiin sitten mukaan. Kisat tulivat nyt vähän typerästi juuri ennen rally-tokon SM-kisoja sekaannusten vuoksi. Meidän seuranhan olisi pitänyt nämä kisat järkätä ja lupa oli jo annettu piiriltä, mutta jossain kohtaa on jollekin tullut moka ja kisat olikin sitten yllättäen annettu toiselle seuralle?! Meillä olisi ollut tarkoitus järjestää kisat vasta syksyllä, jolloin monella olisi varmasti parempi mahdollisuus osallistua. Monen mutkan kautta Kinda ilmoittautui myös yhdistyksen rally-tokon SM-joukkueeseen. Luultavasti Kindalla kuitenkin on juoksut tuolloin, että voipi jäädä ne kisat väliin. Eikä nyt edes vielä tiedä, onko joukkue mahtunut mukaan. Sinänsä ei harmita omasta puolesta, jos joukkue ei mahdu mukaan, kun se juoksuvaara on niin suuri, mutta joukkuelaisten puolesta se harmittaa, jos ei mahduta, koska hienoja koirakoita olisi mukana! Muutaman päivän sisällä sen varmasti kuulee, ollaanko mukana vai ei!

Kinnunen ja Nemi <3

Tuuma on ollut treeneissä aktiivisesti mukana. Nyt huomaa, että pienellä alkaa jo vähän olla tarjoamista ja muistaa jo jotain juttuja mitä on tehty <3 Se on vaan niin suloista jotenkin, että toinen yrittää kaikkea! Tuuma on opetellut siis sivulle tuloa, seuruun alkeita, istumista, maahan menoa, luoksetuloa, kontaktin pitoa, paikallaan oloa ja vähän kapulan ottamista. Näistä maahan meno oli kaikkein vaikein, on kyllä ollut aika operaatio pikkuneiti saada maahan, kun vahingossa ei ole sitä tehnyt =D Lopulta sain sen muutaman kerran jalan alta menemään maahan ja siitä naksuteltua, niin sitten vihdoin hoksasi, mitä haetaan! Niin joo ja leikkimistä ollaan treenattu myös! Kotioloissahan Tuuma rakastaa leikkimistä, mutta selkeästi jännitys tulee, kun pitäisi jossain häiriössä leikkiä, eikä vaan pysty keskittymään. Nyt on siinäkin selvää edistystä ja eri paikoissa on saatu leikittyä, siitä sekin pikkuhiljaa etenee!

Tuumis vaihtaa renkaita =D

Tuumis näki heposen!

Heponen vähän pelotti, hui!

Välillä reenataan!

Tästä se sivulle tulo lähtee!

Nemi-koira on saanut tyytyä pääasiassa kotikoiran ja vahtikoiran rooliin. Ja tuholaisen rooliin. Joo-o, Nemi on jostain hoksannut avata PAKASTIMEN!!! Meillä on siis jääkaappi-pakastin yhdistelmä, josta on otettu pakastimen kahva pois jo heti alkuunsa, koska se oli suoraan koiran nenän tasolla. Siitä huolimatta tuo on saanut sen pakastimen auki!! On ihan pikkusen jouduttu miettimään erilaisia konsteja, joilla estää Nemin pääsy keittiöön kotoa poissa ollessa. Osaltaan tuo kekseliäisyys johtuu varmaan siitä, että lauma on kasvanut tuolla tirriäisellä ja osaltaan varmaan siitä, että Nemin kanssa nyt ei ole paljoakaan treenailtu. Eipä ole oikein ollut intoakaan treenata lenkilläkään, kun koko kevät ja alkukesä on ollut niin kylmää ja sateista. Nyt kuitenkin on toistaiseksi saatu keittiö blokattua Nemiltä ja rauha maassa sen suhteen. 

Nemin taivas, heinää, heinää, heinää!

Opintoasioista vielä hehkutusta! Meikäläisen opinnot sitten jatkuu syksyllä, jee =) Pääsin kuin pääsinkin oman alan maisteri-opintoihin! Sinänsä raskasta käydä töissä ja opiskella samaan aikaan, mutta toisaalta nyt on myös ollut tosi outoa, kun ei ole ollut "mitään tekemistä=kouluhommia". Ehkä tähän ehtii just tottua, ennen kuin taas uudet tuulet puhaltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti