lauantai 6. elokuuta 2016

Arki on välillä yhtä juhlaa

Taas on viikko hujahtanut vauhdilla. Tähänkin mahtunut monenmoista kivaa juttua =) 

Mitähän tässäkin duunataan? =D

Aloitetaan vaikkapa agilitystä. Treenit on nyt pyörähtäneet käyntiin myös Nemillä ja Ansalla. Nemin osalta ensimmäiset treenit menivät oikeinkin mallikkaasti. Harjoiteltiin jotain vippauksen tyylistä ohjaus-kuviota, siten että suoraan edessä hyppy ja sieltä paluu tulosuuntaan A:lle ja vielä takaaleikkaus siihen. Nemin kanssa tämä toimi hyvin, kun koutsi palkkasi A:n jälkeen, Nemi sai hyvää vauhtia. Ensin ei lähtenyt A:lle, kun lähdinkin takaaleikkaamaan, mutta palkkauksen avulla ei ollutkaan mitään ongelmaa lähteä vauhdilla A:lle. Nyt muutenkin A:n kontakti onnistui paremmin kuin aiemmin. Yleensä Nemi kyllä ottaa kontaktin, mutta hyppää siitä pois ennen lupaa. Tätä on yritetty hinkata, että pysähtyisi, ilman merkittävää edistystä tähän asti. Muut kontaktit onnistuu hyvin, kunhan oma käskytys ei ole liian ajoissa, koska voihan sinne puomillekin pysähtyä keskelle alastuloa, jos kerran sellaista huudellaan. 
Ansan osalta vippaus-kohta olikin vähän haastavampi. Hypylle tultiin nimittäin A:n alta putkesta ja Ansalla on sen verran vauhtia, että ehti lähes joka kerta pyörähtämään jaloissa ennen hyppyä. Putkea siis edelsi vielä keinu, jolta olisi pitänyt saada etumatkaa hypylle päin, mutta näköjään keinun suorittaminen kauempaa ohjattuna olikin yllättäen haaste. Ansa hyppäsi sieltä alussa muutaman kerran jopa pois, kun lähdin kääntymään toiseen suuntaan. Ja putkelle menon sijaan lähti A:lle. Saatiin kuitenkin muutama hyvä onnistuminen Ansallakin. 
Koska nyt sain agility-innostuksen, ilmoitin Ansan myös agilitykisoihin sunnuntaille...kääk! Ansan kanssa on ollut määrittelemättömän pituista kisataukoa lähtöongelmien vuoksi. Keväällä käytiin pitkästä aikaa kisoissa ja kolme starttia Ansa pysyi hienosti ja täydeksi yllätykseksi lähdöissä. Ongelmahan ilmenee oikeastaan pääasiassa kisatilanteissa, kun Ansa kuumenee. On tosi vaikeaa kolmosten radoilla saada onnistumisia, jos koira meni jo, niin motivaatio on vähän ollut hakusessa. Katsotaan kuinka sunnuntaina käy, tuleeko koirasta rukkaset vai onko oikeaa tekemistä ;) 

Kinda kävi Ansan ja Nemin treenien loputtua kokeilemassa keppejä, koska ne ohjurit. Vielä kentälle mennessä juttelin jollekin, että kepit on se ainoa, mikä esteistä vielä on kesken. Olin laiska, enkä lähtenyt hakemaan ohjureita, ajattelin ensin kokeilla, kuinka ilman niitä menisi. Kindahan sitten yllätti urakalla ja meni kepit ilman ohjureita aivan puhtaasti =D =D Olin aivan äimistynyt ja edelleenkin olen!! Onhan Kinda kyllä selkeästi viimeiset treenit jo pujotellut, mutta nyt näytti, että sille on oikeasti selkeää, mitä tehdä. Vauhtia saadaan niihin varmasti myöhemmin lisää. Harmikseni en tätä ihmettä saanut videolle, mutta oli pakko kuitenkin kiljua kaverit toiselta kentältä katsomaan tuota keppi-ihmettä =D Voi ihminen olla iloinen tällaisesta kyllä! Varmuuden vuoksi kokeilin siis useampaan kertaan ja kyllä, kyllä se ne kepit meni, ei se ollut vain joku yksittäinen vahinko =D Kisaikäkin tuli juuri sopivasti tällä viikolla täyteen, ehkä Kinda ajatteli, että sen kunniaksi voi jo kepit mennä!

Kisaikä saavutettu ja kaikki sujuu!

Kindan treeneistä on noussut esiin muutamia treenattavia asioita. Irtoaminen ja kauempana tekeminen, siihen tarvitaan varmuutta. Sitten tarvitaan selkeää ja AJOISSA olevaa ohjausta, muuten Kinda menee lujaa ja suoraan! Päällejuoksu-sokkaria pitäisi myös harjoitella, minua kohti hyppääminen olikin aika haasteellista, Kindan mielestä voisi aivan hyvin juosta sen esteen toisellakin puolella samansuuntaisesti =D Erilaiset ohjauskuviot on kuitenkin kivasti harjoiteltavissa, koutsikin totesi, että kyllä se menee juuri sen ohjauksen mukaisesti, että rohkeasti vaan harjoittelemaan ohjauskuvioita. Hyvänä esimerkkinä backfläppi, jota en muka itse osaa käyttää. Kokeiltiin sitä ja hienostihan se meni heti ekalla kokeilulla. Luulen, että Kindan kanssa erityisesti nyt pitääkin panostaa näihin eri ohjauksiin, jotta ohjaaja olisi riittävän ajoissa joka paikassa, koska vauhtiahan tästä tykistä tuntuu löytyvän!
Alla Kindan treeneissä olleita ratoja:
Tässä tehtiin paljon sokkareita joka väliin (rata: Sonja M.) 

Backfläppi 5-6-kohdassa. A oli puomin tilalla ja tuossa 16-kohdassa oli vain putki.

Tokon ja rally-tokon osalta olen arponut moneen kertaan, kumpaan mennään: rally-tokon PM-kisoihin vai tokon PM-kisoihin, ne kun on tosiaan samana päivänä. Päädyin lopulta siihen, että rally-tokoon mennään. Meillä on siellä hieno joukkuekin; Maskotti ja mölyapinat =D Joukkueessa on 2 aussia, bortsu ja valkkari, niin ja Kinda, siitä voi päätellä, kuka mahtaa olla se maskotti! Nemi pääsee myös kisoihin tuolloin, mutta ei ole joukkueessa. 

Lenkit kestää Nemillä nykyään tavattoman kauan tästä syystä!

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

Kotitreeninä ollaan treenailtu tokossa merkin kiertoa, kaukoja ja jääviä. Ansan merkin kierto on hajonnut kokonaan. Ei lähde enää kiertämään, varsinkaan kauaa ja varsinkaan vauhdilla. En tiedä, mitä siinä on tapahtunut. Voittajaa ajatellen se ei tietysti ole nyt edes ajankohtainen, mutta pitääpä silti alkaa treenailla. Ansan kaukot edistyvät. Pääsen välillä jo melko pitkällekin, lähes siis kisamatkan päähän ja Ansa tekee vaihdot paikallaan. Mutta sen verran vaikeita s-m ja s-i vaihdot, että jatketaan näitä edelleen. Kindan kanssa pidennetty kaukojen matkaa ja aloitettu myös s-m vaihtoa, ei mitään erityistä mainittavaa näistä. Merkin kierto sujuu hienosti, toki bongaus on vielä kesken ja eikä Kindalla ole vielä varmuutta saako lähteä kiertämään, jos ensin pyydän bongaamaan merkin. Kindan nouto sen sijaan on aivan huippu! Kinda jopa varastaa kapulalle! Mikä ihmeen pito-ongelma siis??!! Ehkä se ALOkkaan pito vaan oli ahdistava ja paineistava jotenkin. Kinda lähtee noutamaan vauhdilla, ei pureskele ja palauttaa vauhdilla, jopa sivulle asti muutaman kerran kokeillut. Jäävistä Kinda on selkeästi hoksannut nyt seisomisen. Istuminen on enemmän arpapeliä. Seiso ja maahan erottelu onnistuu melko hyvin, mutta istuminen kyllä jää usein välistä. Näissä näkyy eniten siis treenin puute, ei mikään muu. 
Ainiin ja Kindan istumis-paikkis edistyy myös! Meillä on tapana odottaa paikkiksessa ruokaa ja nyt olen vaihtanut Kindan makuun istumiseen. Nyt viikon sisällä tuntuu, että Kindalle on tullut joku oivallus, että siinä voi todella istuakin, ei tarvitse valahtaa maahan. Aluksi istumisen kesto oli ehkä 10 sek =D

Tässä pätkä kaukoja, nää kaksi tekee usein treeniä yhdessä, kun toinen tekee, niin toisenkin pitää päästä =) (ja huoh tuota mun ääntä....!!!)

Ja tässä Kindan kiertoa. Videolla se vähän himmailee, ei ollut lelua tuossa mukana, niin pientä ajatuskatkoa pikku pihiksellä nähtävissä. 

Olihan meillä tällä viikolla vähän aihetta juhlaankin. Ansa-koira täytti 7-vuotta <3 Meinasi kyllä vahingossa unohtua =/ Synttärin kunniaksi Ansa sai vähän possunkorvia, kun ei ollut mitään kakku-värkkejä tällä kertaa. Ansalla huomaa, että tulee ikää, se on oikeasti rauhoittunut paaaaljon aiemmasta. Myös muiden ihmisten toteamana. Se on kyllä aika haikeata, nyt on luultavasti enää vähemmän vuosia jäljellä, kuin mitä on takanapäin. Nyt on vaan asennoiduttava siihen, että eletään jokainen päivä täysillä, nautitaan kaikista terveistä päivistä. Pakko kyllä todeta, että joskus mieleen hiipii ajatus, jos Ansa onkin jostain kipeä, kun on nykyään niin paljon rauhallisempi. Mutta toisaalta mitään muuta merkkiä mistään kivuista tai sairauksista ei ole. Jokainen kerta, kun Anselmius vetää rallia jossakin tuo väkisinkin pienen helpotuksen, ei se varmaankaan rallittaisi, jos se olisi kipeä. Mutta pakko olla myös vähän realisti, Ansa ja Nemi on isoja koiria, eikä niiden elinikä välttämättä kovin korkea ole, vaikka milläänhän noista ei koskaan luopuisi. Menipäs tämä surumieliseksi. Noh, nyt keskitytään nauttimaan elokuun kauniista päivistä, pitkästä syksystä ja hienoista ulkoilukeleistä! Niin, ja niistä yhteisistä harrastushetkistä, mun murut <3
Pidetään vähän possunkorvaa

Ja sitten poseerataan!

Arvokkaasti harmaantunut Ansa 

Mä ainakin katon muualle, tuumii Anselmius 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti