perjantai 26. elokuuta 2016

Eletään välillä ihan pellossa

Uuh, ihanaa, se olis taas viikonloppu! Ollut jotenkin raskas viikko, eikä oikein ole tuntunut mitään saavan aikaiseksi treeni-rintamalla. Tai muutenkaan. Oon jopa mennyt muutamana iltana normaalia aiemmin nukkumaankin, mutta silti muka väsyttää. Mutta nyt tuntuu, että tämä taas tästä suttaantuu =) 
Tänään oli vähän erilainen aamu, kun lähdinkin töiden sijaan koulunpenkille. Heti, kun rutiinit rikkoontui siltä osin, niin totta kai unohdin niinkin tärkeän asian kuin roskapussin sisälle! Nemi-koirahan tykkää syödä kaikkea ja on useamman kerran levittänyt koko roskapussin sisällön ympäri asuntoa. Ei toki viime aikoina, kun olen joka kerta kotoa lähtiessä muistanut tyhjentää roskikset. Nemin pääsy keittiöön on estetty portilla, siis "estetty", koska tuo hyppii tai kiipeää siitä mennen tullen, ääh! Nyt muistin vasta puolessa välissä matkaa ja vakavasti harkitsin jo paluuta kotiin, mutta olisin myöhästynyt koulusta vajaalla tunnilla, joten alistuin kohtalooni kohdata kissanjätöksiltä haiseva asunto. Muistin asian uudestaan jälleen kotiovella vasta, koska talousjohtamisen luennot veivät päivällä niin mukanaan, ja vähän jo mielikin latistui siinä ovea avatessa. Yllätys oli suuri, kun roskista ei oltukaan levitelty, mitään pahuuksia ei oltu tehty, jeeeee =D Nemi sai kyllä paljon kehuja tästä hyvästä!



Nemi saa luvan kanssa olla pellossa, eikä tarvii elää niinkuin pellossa!

Kinda nautiskelee luonnosta

Kinda alkaa jo muistuttaa pihakoiraa ja 
lisääntynyt ruokahalu alkaa vihdoin näkyä! 

Kinda ei ole tällä viikolla päässyt agility-treeneihin, koska juoksut. Mietin kyllä, jos olisin mennyt vielä tällä viikolla ja sitten kaksi seuraavaa viikkoa taukoillut. Mutta koska viimeksi juoksujen aikaan neiti-koira tosiaan oli aika ulapalla ja lisäksi itse olin treeni-iltana totaalisen poikki, totesin, että parempi olla menemättä, ettei tule turhaan kökkö fiilis, jos/kun treeni ei luista. Toko-treeneissä ollaan kyllä käyty, mutta sielläkin on vähän tuntunut, että korvat on pelkästään koristeena. Vaikea myöskin treenata, kun pitäisi nimenomaan niitä itsestä pois päin olevia liikkeitä treenata, mutta koko ajan pelkona, että Kinda lähtee johonkin livohkaan. Ollaan kuitenkin otettu jääviä ja niiden erottelua. Seisominen on tällä hetkellä vahvin niistä ja vaativat kaikki vielä paaaaljon erottelu-treeniä. Kaikki asennot kuitenkin onnistuu, mikä on tietysti hyvä juttu. Ruudusta ollaan otettu niin ruutuun lähetystäkin kuin myös sen bongausta. Siinä pitää nyt miettiä uudelleen koko juttu. Olen ehkä tehnyt virheen siinä, että olen ottanut bongausta samalla kertaa, kuin itse ruutuun lähetystä. Bongaus-käsky on "missä ruutu", josta olen palkkaillut ja ruutuun lähetys-käsky on "ruutu". Kinda sekoittaa ne, eikä lähde ruutuun sitten ekalla käskyllä, koska luulee, että sitä pitääkin vaan katsoa. Kokeiltiin muutaman kerran jättää ruudusta alusta pois myös. Kinda menee tosi hienosti ruutuun sitten, kun se sinne lähtee ja pysähtyy hienosti myös, mutta kyllä se vaan vielä on kiinni siinä alustassa. Toki voi olla, että oli jo liian monta toistoa takana ja sen takia ei enää jaksanut keskittyä ja siksi ei pysähtynyt, kun alustaa ei ollut. Pitää miettiä nyt uudestaan tämä, vaihtaako bongaus sanan tai vähintäänkin bongaus ja ruutuun meno ihan erillisinä ja alustan häivytys pikku hiljaa. Merkin kierossa bongaus ja lähetys onnistuvat, koska ne ovat selkeästi eri käskyt. Kaukoja pitää alkaa tehdä kuurina taka- tai sivupalkalla ja pidemmällä matkalla, erityisesti ensimmäistä istumista. Ollaan myös treenailtu sitä peruuttamista ja rally-tokoa varten vasemmalle käännöstä. Kyllä siinä ehkä pientä edistymistä on havaittavissa, molemmissa, mutta hiomista riittää. Peruuttaessa Kinda lähtee irtaantumaan vahvasti ulospäin ja sama vasemman käännöksissä. Käännöksissä irtaantuminen on vähentynyt, mutta peruuttaminen on niin uusi juttu, että siinä ei vielä. 


Heräteostona Ansalle uusi panta

Iso rakas ja pieni rakas <3

Kinda ja Ansa edustavina =D

Ansan kanssa on kokeiltu vähän liikkeitä ihan liikkuroinnin kanssa, vähän sillä ajatuksella, että miten ne sujuu. Saldona se, että luoksetulon stoppi toimii, kyllä siitä pisteitä saisi jo, ehkä vielä valuu, mutta pelkällä käskyllä toimii, niinkuin oli tarkoituskin ja vieläpä kovasta vauhdista. Testasin myös sitä, että appari palkkailee toisessa päässä ja sieltä kutsun Ansaa ja kerran pysäytin, kun oli menossa luvan kanssa apparille ja sehän pysähtyi! Eli käsky onkin jo aika vahva nyt! Ruutuun meno ja sen bongaus VOI-matkalta onnistui tämän viikon treeneissä hyvin. Enää Ansa ei ole niin epävarma ruutuun menosta tai oikeasta paikasta siellä pitkältä matkalta, huh! Tunnari puolestaan onnistui toisissa treeneissä hyvin, toisissa oli tosi epävarma. No, molemmissa treeneissä Ansa pureskeli kapulaa, eli epävarmuutta selkeästi, mutta työskenteli kuitenkin nenällä. Yhdellä kerralla Ansa meni ensin takana olevaan ruutuun ja palasi sieltä omatoimisesti takaisin kapuloita haistelemaan =D Vähän nauratti, kun toinen yritti vältellä kapuloille menoa =D Ohjatussa noudossa Ansa hakee aina ensimmäisen ihan oikein, mutta jos ottaa toisen toiston, niin hakee sen, minkä ensimmäiselläkin kerralla. En tiedä, kannattaako tätä edes kauheasti hinkata, koska sehän tietysti riittää, että hakee sen ensimmäisen kerran oikein. Tietysti se vahvistaisi niitä suuntia ja kuuntelua, mihin oikein ohjataan, mutta vähän pelkään, että saan tämän liian helpolla myös rikki, jos en ole varovainen. 

Nemin kanssa pitäisi nyt ottaa rally-tokoa vähän enemmän, sitä kontaktin pysymistä ainakin. Joka välissä ollaan eri kylttejä tehtykin, ilman kylttejä kylläkin ja liikkeet vaikuttaisi olevan kutakuinkin hallussa. Ratatreeneissä Nemi on pysynyt hyvin hallussa. Myös houkutusta pitäisi nyt oikeasti ottaa treeniin, koska kisoihin onkin enää kaksi viikkoa, apua! 


Nemin rauhallinen hetki lenkillä

Todistetusti Nemikin voi innostua leikkimään =)

Nemiä suorastaan hymyilyttää!

Nemillä ja Ansalla oli oikeinkin mukavat aksa-treenit tällä viikolla, rata oli kiva. Molemmilla myös sujui kivasti ja eri kohdat tuotti vaikeuksia. Keppikulmat oli vaikeat, mutta Ansa haki ne superhienosti molemmat, Nemin kanssa vähän jouduttiin jankkaamaan niitä, kunnes kävin törkkäämässä sen kepeille. Itse epäilin, että ei se onnistu, mutta sehän menikin aivan päinvastoin. Molemmat haki hienosti pimeän putken pään myös. Tein myös keskelle rataa pakkovalssin ennen toisiksi viimeiselle putkelle menoa olevalla hypyllä, mistä tuli itselle hyvä oivallus. Koirien linja oli huomattavasti parempi kuin ensin kokeilemallani saksalaisella ja huomasinpa myös, että kyllä sitä ehtii vaikka mitä siellä radalla, kun ei jää vaan tönöttämään itse paikoilleen =D  Sunnuntaina nämä rontit pääsee sitten kesäkauden päättäjäisiin, eli PM-kisojen radoille kirmaamaan. Tosin ei tittelinkiilto silmissä, koska säännöissä evätään x-rotuisten oikeus mihinkään mestaruuksiin. Se on minusta kyllä vähän hölmö sääntö. Joo, ymmärrän kyllä, että liitto edistää rotukoirien jalostusta ja sun muuta, mutta harvemmin nyt kuitenkaan x-rotuisia aletaan sen takia tehtailemaan. Itse kyllä arvostan myös x-rotuisten saavutuksia, esim. jos Ansa joskus saisi aksa-sertejä tai TK4, niin se olisi mulle yhtä lailla valio kuin näyttelyissä käynyt rotukoirakin. 


Tällaista rataa tehtiin tällä viikolla, teemana sijoittuminen (kuva Sirpa A.)

Ansalla lähti vähän mopo käsistä =D 

Mutta osaa se edustaakin, kyllä tästä vielä valio leivotaan! 

Minäkin oon aika ihana ja söpö!

Nyt on tulevalle syksylle saatu soviteltua jo yksi agility-valmennuskin =) Meillä on pieni porukka, jonka kanssa ollaan reipas vuosi varailtu eri kouluttajia kouluttamaan meitä. Nyt saatiin yksi päivämäärä sovittua ja yritetään ehkä kuukausittain saada treenit pystyyn. Siistii =)
Sitten olisi tiedossa myös nuorten koirien toko-ringin koulutusta Kindalle lokakuussa ja jos vaan ehdin ajoissa ilmoittautumaan, niin Ansakin pääsee yhteen seuran toko-koulutukseen. Mä tykkään, että näistä koulutuksista saa aina vähän vinkkiä ja motivaatiota treenaamiseen, pitäisi kyllä säännöllisesti eri koulutuksissa käydä. 


Koiranruokaostosten lomassa löytyi tällainen heräteostos. Viime talvena
löysin samanlaisen alesta ja nyt vihdoin toinen. On muuten kätevä ja näkyy koirat
hyvin jo ennen kuin osuu valo heijastinvaljaisiin. Alle 6 € ostokseksi halpa
henkivakuutus koiralle! 

Lenkillä taas saatiin ihmetellä luonnon läheisyyttä. Tai minä sain ihmetellä, koirat onneksi ei olleet ollenkaan hajulla. Huomasin yhden pellon toisessa päässä juoksevan kaksi bambi-eläintä. Ne taisi huomata meidät, koska katosivat aika nopeasti johonkin. Vähän hyppäsi jo sydän kurkkuun, kun Ansa oli tietysti vapaana ja tuskin tuollaisten saaliiden kohdalla olisi mitkään käskyt pidätelleet, jos olisi ne nähnyt tai haistanut. Taannoin näin myös pienen pupunpoikasen. Se loikki mun ohi noin parin metrin päästä, jolloin myöskin kävi onni, eikä silloin Nemi sitä huomannut. Myöhemmin samana päivänä samainen pupu oli piiloutunut viisaasti keskelle tietä pienelle kerälle...ja taas sai mamma jännittää silloin, ehtikö koirat huomata sitä, mutta onneksi ei. Jännä kyllä, miten koirat ei selvästi aina saa noista eläimistä hajua, vaikka lähes vierestä mennään, mutta hyvä niin. Saavat metsän eläimet elää rauhassa, niinkuin kuuluukin. Jälleen näistä vaan vahvistuu se ajatus, miten sitä haluaa elää juuri tällaisessa, lähellä luontoa ja nähdä tällaisia asioita. On kyllä onni, että itsellä tällaiseen on mahdollisuus ja toivottavasti tämä mahdollisuus on jatkossakin!


Sanni-kissa pitää hiiret loitolla




  

3 kommenttia:

  1. Kinda on kyl tommonen narttumainen Pösö <3 Samanlaisia koipeliineja eli ihan selvä sukuvika :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää sitä nyt jalkaa olla, että pääsee kunnolla aksaa 😀

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista