sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Pihakoirien Open Show 30.7.2016

Eilen tuli vietettyä päivä kauniissa ja helteisessä säässä Kangasalla pihakoirien Open Showssa. Olipa jälleen mukava päivä, tosi kiva tavata vanhoja ja uusia tuttavuuksia, nähdä paljon iloisia pihakoiria (n.100) ja olla vähän niinku lomareissulla! 

NUO-luokan nartut (kuva Senni Uusi-Pohjola)

Kindan osalta itse näyttely meni niinkuin odotinkin, arvostelu alkaa sanoilla "turhan kookas narttu" ja päättyy "liikkuu ilmavasti ja kevyesti" =D Tuomari kyllä totesi, että sillä on kyllä kaunis pää, mutta siihen se sitten jääkin =D Joku olisi tuosta voinut loukkaantua, mutta itseä vaan nauratti, koska juuri tuollainenhan Kinda on. Se on ylikorkea, tarkkaa korkeutta en tiedä, mutta vähintään 38cm ja pitkäkoipinen. Sen lisäksi se on edelleen hoikka, vaikka nyt se alkaa omaan silmään jo näyttää sopusuhtaiselta. Kindalla tulee ja menee noita huonon syömisen kausia ja se on sellainen sportti-pihis. Liikkuminen on puolestaan pääosin kaunista toko-seuraamista, mitä ei näyttelyissä niin arvosteta =D


Oonko vähän kaunis? 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Lennokasta menoa molemmilla! 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Osaan mä seistäkin 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Hymyä, mua kuvataan =D 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Tuomarikin raapii päätään, kun miettii arvostelua 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)


Välillä vähän rauhallisempaa askellusta 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Näytetään muille mallia, kuinka toko-seurataan 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Kuten tuomarikin sanoi, niin Kindan pää on kyllä kaunis <3 Siltä osin Kinda pääsikin vielä osallistumaan näyttelyiden Paras Pää-luokkaan, joskin tällä kertaa Kinda ei saanut kyseistä titteliä. Mun mielestä se oli kyllä paras ehdokas siinä kisassa =D Arvostelun tuloksena siis T tällä kertaa eli se Täydellinen pieni pihakoira!
Paras Pää-ehdokas 2016

Tämä Paras Pää haluaa takaisin uimaan 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Olisin ansainnut Paras Pää-tittelin, eikö?!? 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Lakeuksien pihis-ihmiset äänesti tämän pihis-pään Parhaaksi Pääksi, kun tuomari ei niin tehnyt =D 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Tuomari oli omaan makuun vähän turhan tiukka. Siinä mielessä, että kyseessä kuitenkin rodun tapahtuma ja epävirallinen näyttely ja että tapahtuman olisi tarkoitus olla mukavaa ajanvietettä ja muiden pihisten ja rodun harrastajien tapaamista. Paljon näytti tulevan T:tä ja tulipa jopa Eva:kin =/ Onneksi en itse ota tällaisia niin vakavasti ja näyttelyt nyt muutenkaan ei ole meidän pääharrastus. 
Open Show oli hyvin järjestetty, paikka oli aivan loistava, joku autokeskus Mobilia, joka sijaitsi aivan järven rannalla. Paikalla oli kesäteatterin katoksia, jotta koiratkin saatiin hyvin varjoon. Kinda innostui myös heti tullessa järvestä, yritti vetää sinne koko ajan. Siitä on tullut aivan hullu uimari. Valitettavan vähän on päästy vaan uimaan tänä kesänä, tuo koira rakastaa uimista älyttömästi. Kinda pääsi sitten oman vuoron jälkeen ja vielä ennen kotiin lähtöä uiskentelemaan ja ne oli varmasti Kindan mielestä kaikkein kivoimmat jutut reissussa =)

Kepin noutaja 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Välillä pitää ravistella turhat vedet pois 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Apua, äkkiä uimaan, keppi meni jo! 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Huh, löytyihän se keppi! 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Vauhdilla mennään! 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)


                                                   
                                                           Pieni uimahirmu <3
                                                           (kuva Senni Uusi-Pohjola)

Uhkarohkeita saaliita 
(kuva Senni Uusi-Pohjola

Hihnakin irtosi tirppojen tultua lähelle, onneksi mamman ote valjaista piti! 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Kavereiden kanssa kivaa 
(kuva Senni Uusi-Pohjola)

Paikalla oli myös tarjolla ilmainen lihaskunnon tarkistus-testi. Kinda käväisi siinä ja kaikki kunnossa, ei tullut esiin jumeja tai muutakaan hälyyttävää. Ohjeena vain, että huolehtia jatkossa hieronnat säännöllisesti, koska tarkoitus on aktiivisesti harrastaa agilityä. Myöskin ohjeena oli maltillisesti edetä agilityssä, eli ei mitään kovaa treeni- ja kisatahtia, vaan pikkuhiljaa. Näin on tarkoitus toimiakin, hoidattaa koiraa säännöllisesti ja ollaan myös edetty hyvin rauhallisesti agilityssä.

Omasta mielestä parasta oli se, että sai tavata kaikkia pihis-ihmisiä. Pikkuhiljaa on tullut tutustuttua pihis-ihmisiin ja jälleen tehtiin uusia tuttavuuksia. Se vaan on niin, että pihis-ihmiset tietää, mitä tuo pihis-elämä on ja ehkä pihis-ihmisillä on jotain samaakin, kun pihis kiehtoo =)
Ollaan myös tehty hyvää pr-työtä Kindan kanssa pihakoirista =) Eräs kelpie-ihminen kävi jutustelemassa pihakoirista SM-kisoissa ja kehotin tulemaan Open Showhun ja niinhän hän vain tuli pääkaupunkiseudulta asti, ihan vain tutustumaan rotuun ja kasvattajiin =) Mistä tulikin mieleen, että tänään oli myös Kindan pieni hetki julkisuudessa, kun Ilkka-lehdessä oli meidän SM-hopean johdosta lehti-juttu. Se olikin lähes sivun kokoinen juttu, huh!  

Reissu oli noin logistiikan puolesta vähän sitä sun tätä =D Lähdettiin vähän myöhässä, koska edellisiltana meni vähän sattuneista syistä nukkumaan meno myöhälle. Ehdittiin kuitenkin Kangasalle hyvissä ajoin paikalle. Kotimatkalla pysähdyttiin syömään pikaruokaa (hamppari-mättöä), jonka saamisessa kesti 35min!!!!! Ja syömisessä meni ehkä 10min... Kotimatkalla myös vähän eksyttiin, kun ei ollut mitenkään tuttu reitti. Ajeltiin sitten jotain pikkutietä ja navigaattori olisi ohjannut koko ajan vain pienemmille teille. Oltiin jossakin, missä ei oikeasti ollut enää edes asutusta. Helpotus oli, kun päästiin takaisin isolle tielle! Olipa taas mukava reissu kuitenkin ja näitä kommelluksia on hauska muistella vielä jälkeenpäin =)

Reissaaminen väsyttää myös pientä pihakoiraa ja seuraava päivä menee aina näin =D Tämä jonkun aiemman reissun jälkeistä satoa, mutta pätee myös Open Show:n jälkeiseen elämään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti