maanantai 11. heinäkuuta 2016

Rally-tokoilemassa 9.7.2016

Lauantaina käytiin Nemin ja Kindan kanssa Rally-tokoilemassa virallisissa kisoissa Lagulla. Molemmat saivat hienot tulokset AVOsta: Kinda AVO83 ja Nemi AVO91 ja 3.sija!!!! WUHUU =) 



Nemi palkintopallilla
Ratapiirros

Kisat tuli vähän niinku puun takaa. Olinhan mä jo ilmoittanut molemmat koirat heti ilmon auettua ja ajatellut, että on tässä aikaa treenata, mutta niin siinä sitten taas kävi, että treenaaminen jäi vähän viime tinkaan. Kindan kanssa on tullut treenailtua kyllä tokoa, mutta Nemin kanssa treenaaminen on ollut lähinnä lenkki-treeniä. 
Kindan pisteisiin vaikutti varmasti paljon takapään käyttö, vasemman käännökset ei vielä oikein toimi. Rata oli paljolti seuraamista ja Kinda piti tosi hienon kontaktin läpi radan. Ei lähtenyt edes houkutuksessa olleisiin leluihin =) Treenaamattomuus näkyi kyllä epätarkkuutena liikkeissä. Olin muutaman viikon lähinnä treenannut avoimen luokan seisomis-liikkeitä, koska Kinda ei varsinaisesti vielä osaa seisomista tokossakaan, mutta niitä liikkeitähän ei tässä kisassa sitten ollut. 
Nemin rata ei sujunut omasta mielestä niin hyvin, kuin Kindan; Nemi jumitti useassa kohdassa rataa, mutta jatkoi toki tekemistä pienen houkuttelun jälkeen. Nemi ei ole ollut juurikaan mukana treeneissä viime aikoina, vaan ollaan iltalenkillä yleensä treenattu rally-tokon kylttejä. Seuraaminen saisi olla tarkempaa ja häiriötreeni pitäisi nyt lisätä ohjelmistoon. Nemi on epävarma koira, joka helposti alkaa tuijotella, kun on häiriötä, niin kävi tälläkin radalla. Mutta ei kuitenkaan lähtenyt katsomaan mitään, vaan suoritti kyltit kyllä. Oli kuitenkin hieman yllätys Nemin pisteet ja varsinkin se 3.sija! Tuomari oli jokseekin tiukka, tai ehkä enemmänkin tarkka. Ja niin tietysti pitääkin olla.

Rally-toko itsessään on minusta kiva laji. Sitä voi omien kokemusten mukaan harrastaa niin erilaiset koirakot, roduista laidasta laitaan ja roduttomat myös. Myös ohjaajia on hyvin laidasta laitaan. Jäin oman kisan jälkeen vielä mestari ja voittaja luokkiin töihin ja siinä sivussa suorituksia seuratessani sain oivalluksen. Itse toko-ihmisenä vähän pistää silmään, jos koira ei esim. seuraa kontaktissa. Mutta kun eihän sen rally-tokossa tarvitsekaan. Riittää, että koira tulee mukana ja tekee kaiken puolen metrin päässä. Sinällään hienoa, että kaiken ei tarvitse olla ihan justiinsa. Toisaalta taas VOI ja MES luokat ovat jo melkoisen vaativia liikkeiden kannalta. Tämän ei siis kuulu olla mikään nillitys-laji, mutta toisaalta tämä ei myöskään ole mikään helppo laji etenkään ylemmissä luokissa. Ehkä tämä pienen toko-ihmisen ajatus vielä saadaan rally-toko-asentoonkin joskus =)

Kaiken kaikkiaan olin hyvin tyytyväinen tuloksiin. Nemihän on nyt yhtä vaille VOI-luokkalainen. Hui. Kindalle tämä oli ensimmäinen AVOn kisa ja tuloskin siis. Päivä oli muutenkin mukava, oli kiva jutustella treenikavereiden kanssa ja nähdä hienoja suorituksia!  

Ansa ja Kinda iltalenkillä: kaveri-sivu =) 

Ansa odotteli päivän kotivahtina. Se sai sitten lohdutukseksi Nemin voittaman pehmopossun. Se olikin kiva Ansan mielestä. Nemi ja Kinda jakoi Nemin voittamat luut. Reilu jako kaikkien mielestä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti